Адаптер за закрепяне на NVG

Адаптер за закрепяне на NVG

Задачата: Да се направи преходен адаптер за закрепяне на OPTIX DIANA прибор за нощно виждане към Wilcox Dovetail стойка за каска.

Предизвикателства:
Въпреки, че Wilcox стойката позволява някаква регулация по вертикала и хоризонтала за пасване на прибора с главата на човек, стандартни адаптери и други готови решения не вършат работа в случая, защото при тях двете точки за захващане са точно една под друга. Поради позицията на захващането на OPTIX DIANA-та, обаче, в случая се изисква точките за захващане на адаптера да са разположени по друг начин.
Dovetail захващането на Wilcox-a идва с механизъм за закопчаване и откопчаване, но захващането на DIANA-та не, защото оригинално механизмът е на стойката за глава и в нашия случай е прекалено малък за надеждно и здраво 3D принтиране.

Решението:
Тъй като Wilcox стойката ще си седи постоянно на каската и приборът за нощно виждане ще се закача за нея заедно с адаптера ни, решихме OPTIX DIANA-та и адаптерът да са закрепени постоянно един за друг, с помощта на M3 болт и самозаконтряща се гайка.

След измервания и проби с различни хора и очила успяхме да намерим най-подходящото хоризонтално и вертикално разстояние между двете точки на захващане на адаптера, позволяващи най-голяма гъвкавост и фина настройка.

Back to blog